Кога ке дојдете на нашиот сајт или ги користите нашите услуги, Delight Office, но и трети лица, авторизирани од наша страна собираат колачиња кои содржат податоци за Вас. Во продолжение следи објаснување за политиката за користење на колачиња.

Ги користиме колачињата за да ја администрираме нашата интернет страна, да анализираме трендови, да ги следиме активностите на корисниците и со тоа да овозможиме персонализирани промотивни пораки и реклами.

Кога прв пат ќе пристапите на интернет страната на Delight Office може да добиете порака која штове известува дека користиме “колачиња”. Со кликнување на “Прифати ги сите”, затворање на поп-ап прозорецот или со продолжување со користење на веб сајтот вие изјавувате дека сте ја разбрале и сте се согласиле со употребата на овие технологии, како што се објаснети во оваа Политика за колачиња.

На известувањето има копче “Поставки за колачиња„ со цел Вие самите да одберете кои колачиња со информации за вашата посета ќе бидат зачувани. Кај секој тип на колачиња е
наведено објаснување за истите а детално обаснување за типовите на колчиња можете да прочитате во продолжение на оваа политика за колачиња. Не е задолжително да ги прифатите колачињата и користењето на истите може да биде отповикано во било кое време (Како да ги контролирате колачињата, содржано подолу во текстот). Може да ги промените подесувањата на вашиот пребарувач за да ограничите или забраните колачиња и можете да ги избришете од било кој уред во било кое време. Ако не се согласувате или ги избришете колачињата некои делови од нашиот сајт кои ги пристапувате може да не фукционираат како што треба или да им треба многу повеќе време да се отворат.

Што се колачиња?

Колачињата се мали текстуални датотеки, делови од код, кои можат да се употребуваат од страна на веб-страници со цел да се подобри корисничкото искуство. Колачињата се зачувуваат на вашиот компјутер или мобилен уред кога го посетувате веб сајтот. Кога следен пат ќе го посетите пак истиот сајт, колачињата ни дозволуваат да го препознаеме вашиот пребарувач.
Колачињата може да ги зачувуваат вашите преференции и други информации но не можат да читаат ваши податоци или информации од вашиот храд диск или пак да читаат други зачувани фајлови за колачиња од други сајтови.

Колачињата кои што се директно поставени од сајтот https://www.delightoffice.mk/ се нарекуваат “колачиња од прва страна”. Колачињата поставени од други страни се нарекуваат “колачиња од трети-страни”.

Колачињата од трети страни овозможуваат различни функционалности на нашиот сајт како (рекламирање, фукнции на социјални медиуми, аналитики). Овие колачиња не се во сопственост на Delight Office и Delight Office нема контрола врз нив и како тоа ќе бидат истите искористени.

Зошто се користат колачињата?

Колачињата се користат за подобро разбирање на користењето на веб-сајтот од страна на посетителите како и за оптимизирање на искуството при користење. Колачињата дозволуваат, на
страната која што ги поставува, да препознаваат корисничките уреди на користење во споредба со претходни најави и посети со цел да се персонализираат рекламите за поголема релевантност спрема корисниците. Овие информации може да се соберат на сите веб-пребарувачи и на сите уреди (компјутер, лаптопи, паметни телефони, таблети итн.), но маркетинг колачињата не содржат лични податоци за корисниците. Оваа веб-страница употребува различни видови колачиња:

Колачиња што ние ги користиме:

Неопходни колачиња (necessary cookies). Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира исправно.

Претпочитани колачиња (Preference cookies). Претпочитаните колачиња ѝ овозможуваат на веб- страницата да ги запомни информациите кои го менуваат начинот на кој таа се однесува или изгледа, како на пример Вашиот претпочитан јазик или регионот во кој се наоѓате.

Колачиња за перформанси и функционалност. Овој тип на колачиња се однесува на следењето за тоа доколку повторно се вратите на нашиот сајт. Овие колачиња содржат неопходни информации, на пример од кој град пристапувате кон Delight Office. Важно е да се напомене дека овие колачиња не се неопходни и не влијаат врз вашето искуство при посетата на нашиот сајт.

Колачиња за трети страни. Колачињата поставени од други страни се нарекуваат “колачиња од трети-страни”. Колачињата од трети страни овозможуваат различни функционалности на нашиот сајт како (рекламирање, фукнции на социјални медиуми, аналитики). Овие колачиња не се во сопственост на Delight Office и Delight Office нема контрола врз нив и како тоа ке бидат истите искористени.

Како да ги контролирам колачињата?

Кога прв пат ќе пристапите на интернет страната https://www.delightoffice.mk/ може да добиете порака која што ве известува дека користиме “колачиња”. Со кликнување на “Прифати ги сите”, затворање на поп-ап прозорецот или со продолжување со користење на веб сајтот вие изјавување дека сте ја разбрале и сте се согласиле со употребата на овие технологии, како што се објаснети во оваа Политика за колачиња.

На известувањето има копче „Поставки за колачиња“ со цел Вие самите да одберете кои колачиња со информации за вашата посета на https://www.delightoffice.mk/ ќе бидат зачувани.
Поточно може да одберете кои од претпочитаните колачиња кои не се задолжителни ќе бидат зачувани.

Не е задолжително да ги прифатите колачињата и согласувањето со користењето на истите може да биде отповикано во било кое време. Преку подесувањата во веб-пребарувачот може да
подесите кои колачиња ќе ги задржите, а кои не сакате да ги задржите. Исто така може да ја исконтактирате компанијата која ги поставила и која ги контролира колачињата. За повеќе
информации проверете во подесувањата на вашиот веб-пребарувач.

Рок на чување на колачиња

Колаче Рок на чување Опис
CookieLawInfoConsent 1 година Целта на колачето е да ја запомни вашите одбрани колачиња
UDKmMO_wcdlo 1 ден Нема дополнителен опис
_ga 2 години Колачето е искористено од: Google Analytics Функционалноста е: зачувување и броење прегледи на страници Целта е: Водење на статистика
_gat_gtag_UA_162369749_1 1 минута Колачето е поставено од: Google Analytics Функционалноста е: складирање на единствен кориснички ID. Целта е: Водење на статистика
_gid 1 ден Колачето е поставено од: Google Analytics. Функционалноста е: да брои и чува број на посети на нашата веб страница Целта е: Водење на статистика
cookielawinfo-checkbox-advertisement 1 година Ова колаче е поставено од приклучокот за согласност за колачиња GDPR. Колачето се користи за складирање на корисничката согласност за колачињата во категоријата „Рекламни“
cookielawinfo-checkbox-analytics 1 година Ова колаче е поставено од приклучокот за согласност за колачиња GDPR. Колачето се користи за складирање на корисничката согласност за колачињата во категоријата „Аналитика“
cookielawinfo-checkbox-functional 1 година Ова колаче е поставено од приклучокот за согласност за колачиња GDPR. Колачето се користи за складирање на корисничката согласност за колачињата во категоријата „Функционални“
cookielawinfo-checkbox-necessary 1 година Ова колаче е поставено од приклучокот за согласност за колачиња GDPR. Колачето се користи за складирање на корисничката согласност за колачињата во категоријата „Задолжителни“
cookielawinfo-checkbox-others 1 година Ова колаче е поставено од приклучокот за согласност за колачиња GDPR. Колачето се користи за складирање на корисничката согласност за колачињата во категоријата „Други“
cookielawinfo-checkbox-performance 1 година Ова колаче е поставено од приклучокот за согласност за колачиња GDPR. Колачето се користи за складирање на корисничката согласност за колачињата во категоријата „Перформанси“
gRytDhNJj 1 ден Нема дополнителен опис
laBQbWPtIHyw 1 ден Нема дополнителен опис
pll_language 1 година Колачето е поставено од: Polylang Функционалноста е: помнење на јазикот избран од корисникот кога се враќа на веб-страната, а исто така и за да ги добие информациите за јазикот кога не се достапни на друг начин. Целта е: Функционалност
tk_lr 355 денови Колачето е поставено од: JetPack Функционалноста е: анализирање на преференци на корисниците Целта е: Анализа
tk_or 355 денови Колачето е поставено од: JetPack Функционалноста е: анализирање на однесување на корисниците Целта е: Анализа
tk_r3d 355 денови Колачето е поставено од: JetPack Функционалноста е: непозната Целта е: Статистика
cerber_groove 14 денови Колачето е поставено од: Cerber Security & Anti-Spam Функционалноста е: да ве заштити од хакерски напади Целта е: Функционалност
cerber_groove_x_FdoWaA3Xui154CVISOzhtZIGe9UTQ 14 денови Колачето е поставено од: Cerber Security & Anti-Spam Функционалноста е: да ве заштити од хакерски напади Целта е: Функционалност
__Secure-3PAPISID 2 години Создава профил на интереси на посетителите на веб-страната за прикажување релевантни и персонализирани реклами преку ретаргетирање.
__Secure-3PSID 2 години Создава профил на интереси на посетителите на веб-страната за прикажување релевантни и персонализирани реклами преку ретаргетирање.
__Secure-3PSIDCC 2 години Создава профил на интереси на посетителите на веб-страната за прикажување релевантни и персонализирани реклами преку ретаргетирање.
1P_JAR 1 месец (30 денови) Овие колачиња се користат за собирање статистики на страницата и следење на стапките на конверзија
NID 11 месеци Ова е колаче на Google UserID што се користи за да им помогне да ги следиме корисниците низ различни делови од веб-страната за да и помогне на Delight Office да разбере како поединците ја користат нашата веб страна, каква содржина гледаат и да и помогне на Delight Office да ги подобри перформансите на веб-страните.

 

Генерални информации

 
Политиката за колачиња е дел од системот за заштита на лични податоци. За повеќе иформации може да ја погледнете нашата Политиката за приватност или другите јавно достапни документи.
 
Политиките може да се менуваат и обновуваат повремено. Ве молиме посетувајте ги политиките за информираност при евенутални промени.