Pantone бојата на годината 2020, отвори нова декада на безвременската true-blue – Pantone 19-4052 – класично сина боја. Одбрана, поради тоа што ја поттикнува смиреноста и самодовербата, Pantone-новата класично сина боја постaви силни темели на новата ера, според Pantone Colour Institute, кој ја одбира својата боја на годината со цел да го истакне односот помеѓу трендот на бојата и културниот момент.

Прекрасно сините lounge софи Massaud, прикажана на фотографијата, овозможува опуштено прибежиште во модерната канцеларија.

 

bluechairsaf

 

Зoшто да ја вклопите бојата на годината 2020, во дизајнот?

Според психолозите, сината е боја на доверба, моќ, стабилност и самодоверба. Тоа значи дека има смирувачки својства кои го намалуваат стресот и својства кои ја зголемуваат продуктивноста:

Длабокиот тон на Pantone-овата класично сина боја го покажува спокојството на вечерното небо. Тоа ја прави идеална боја за работни простории, lounge простории и останатите зони за фокусирање и одмор во канцеларијата. Сепак, класичната сина боја е доволно живописна нијанса за во работни простоии – служи како позадина за тимовите кои разменуваат идеи и планираат решенија.

 

bluecastingcouch

 

Како да ја примените бојата на годината во работните простории?

Ако сакате да ја вклопите бојата на годината во дизајнот на својот работен простор или дизајнот на канцеларијата, нема да имете проблем со пронаоѓање на слични, па и исти нијанси на бојата. Ова се неколку извори кои ќе ви помогнат при изборот на сини материјали за вашиот мебел:

1. Обложени површини: Со помош на Coalesse Color програмата, можете да ја нарачате точната нијанса на Pantone боjа за обоените површини на многу најпродавани Coalesse производи. Тимот на стручни советници на Coalesse, овозможува прилагодување на обработката користејќи поедноставен процес, без минимални количини за нарачка.

2. Ткаенини. Од каталогот Steelcase/Coalesse можете да одберете од неколку нијанси на ткаенини кои одговараат на Pantone класичната сина боја:

 

quatro

 

tres

dosplastic

3.Пластика. Во каталогот Steelcase/Coalesse одберете од следниве две пластични опции кои се поклопуваат со Pantone класичната сина боја:

dosdarker

4. Теписи. За true-blue удобност на вашите нозе одберете го Azru Light тепихот од 100% волна во морнарско сина боја, на сликата над текстот, или Azru Condensation тепихот исто така во морнарско сина боја.

За да дознаете повеќе за опциите на бои, погледнете го програмот Coalesse Color.

Извор: https://www.coalesse.com/blog/incorporating-pantones-color-of-the-year-into-the-workplace/

 

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување