Urban Retreat One колекција

Опис на производот

Допир на природата во модерниот ентериер.

Познатата и единствена колекција на Interface подни облоги наречена ‘Urban Retreat’ е инспирирана од инстиктивната љубов на човекот кон природата.
‘Urban Retreat’ колекцијата има три дизајни, кои се замислени како елегантно решение за просторите во кои целта е да создадат поврзување/врска помеѓу природата и просторот во кој луѓето престојуваат.

Изразувајќи ги темелни елементи на науката позната како Biofilija, палетата на бои во колекцијата ‘Urban Retreat’,потсетуваат на природните елементи камења, шума и трева. Подните облоги во форма на плоча имаат примероци со меки рабови, кои потсетуваат на стари камени ѕидови обраснати со мов со текот на времето.

Препознатливиот изглед на ‘Urban Retreat’ колекцијата, Interface го создаде на посебни машини први од таков вид во Европа, кои се управуваат компјутерски.
Збирката е достапна во три различни стила, со низа на инспиративни бои за секој производ. Плочите може да се мешаат и инсталираат на различни начини како би создале единствен и смирувачки ентериер.