Опис на производот

Steelcase Flex Active Frames имаат прилагодлива структура која го дефинира просторот создавајќи продуктивни, флексибилни и инспиративни места за тимовите.

Прилагодливост + персонализација

Создадете, пополнете и прилагодете ја вашата рамка – тоа е толку лесно со едноставната логика на Active Frames. Изберете рамка и полици, утврдете го нивото на меките или тврдите делови и потоа прилагодете ги согласно вашите потреби.

Мрежната и модуларна структура на Active Frames овозможува реконфигурација и прилагодливост потребна за флексибилно и ново работно место. Active Frames може да се менува согласно потребите на тимот и работното место. Додадете врата и брави за да создадете персонални ормари или зголемете ја висината и ширината за поголема приватност во просторот. Active Frames може да одговори на широк спектар на потреби во отворената канцеларија.

Основна структура

Active Frames се основни елементи кој го максимизираат просторот создавајќи тимски единици кога ќе се имплементираат во планот/основата. Не само што се дизајнирани за поделба на простор, туку нивната разновидна функционалност создава идеални простори за тимовите, мотивирајќи ги да го дадат максимумот од себе.

Како решение за поделба, Active Frames обезбедуваат јасно препознатлива територија помеѓу тимовите. Таа им дава приватност на тимските простори и засолниште од фреквентните области. Може да ги направи помошните простори уште подобри. Active Frames го олеснуваат и подобруваат креирањето на отворен план и се наменети за употреба во целиот простор.

Додатоци

Закачалка за облека
Закачете го капутот, примероците од ткаенина или висечките растенија на закачалката за облека.

Потпирачи
Додавањето потпори за книги на полиците овозможува книгите да се чуваат исправено и организирано.

Спојници за организирање на каблите
Кабелските приклучоци може да се додадат на рамката кога напојувањето треба да се спроведе преку делот за складирање.

Исполна
Пополнувањата изработени од полиуретански или ламинатни материјали може да се додадат во рамките за да се овозможат различни нивоа на затвореност на елементите, а сепак да бидат функционални и естетски декоративни.

Врата
Со опцијата за затворено складирање, вратата помага да се организираат тимските алатки и да се одржи работата „уредна“. Меките рачки, изработени од ткаенина, овозможуваат лесен пристап, додека системот за заклучување обезбедува сигурност за лични и доверливи предмети.

Фиксни површини
Плутени табли, фиксни полиуретански плочи или табли за пишување им овозможуваат на тимовите да соработуваат и да ја споделуваат работата.

Спојници за плочи
Конекторите за табли може да се додадат во рамките за поддршка на Flex таблите за пишување, со вертикална и хоризонтална ориентација.

Преземете

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување