Опис на производот

Business Lounge е дизајнерска фотелја, особено погодна за чекални, хотели и салони, која нуди моменти на голема удобност со дополнителен допир на елеганција.

Фотелјата е подвижна и погодна за поттикнување удобни моменти на релаксација, дискусија и неформален дијалог, создавајќи мешавина од заеднички и индивидуални искуства.

Концептната линија го конфигурира Business Lounge како класична и безвременска фотелја во која наслонот и потпирачите за раце се обложени со флексибилен полиуретан од ладна пена, со цевчеста челична влошка за да се обезбеди квалитет кој ќе остане непроменет со текот на времето.

Деталите на Business Lounge го повикуваат корисникот да заземе правилна и опуштена позиција и постојано да се фокусира на благосостојбата на корисникот. Заоблената форма на наслонот за раце е дизајнирана да им овозможи на рацете да се одморат во природна положба, додека страничните наслони за раце го нагласуваат чувството на слобода додека го избегнуваат чувството на затегнатост. Во случај на подолг престој, отстранливата перница за поддршка на бубрезите е дополнителен фокус на психолошката благосостојба и физичката релаксација.

Категорија: Lounge мебел