Опис на производот

Разновидноста е концептот зад инспирацијата на Key.

Key е столица која лесно може да се прилагоди на просторијата, без разлика дали е работен простор или простор за некоја друга намена. Широк спектар на завршни работи и структури може да се користат во комбинирани решенија или поединечно.

Key може да се прилагоди до најмалите детали: од основата, преку наслоните за раце, до наслоните за грб. Крајниот резултат е персонализирано седиште дизајнирано да одговара на нечии физички потреби.

Удобноста и елеганцијата се комбинирани во голема моноструктура тапацирана со ладно излеана полиуретанска пена, која може да се покрие со широк спектар на ткаенини, кожа и еко-кожа. Хоризонталните шевови се повторуваат паралелно со профилот на структурата, давајќи и софистициран и модерен изглед.

Три различни висини на наслон овозможуваат на Key со вкус да опреми софистицирана и репрезентативна работна средина, директорски и менаџерски канцеларии, но и понеформални простории како чекални или сали за состаноци.

Наслоните за раце може да бидат обложени и целосно тапацирани или може да бидат изработени од алуминиум со тапацир што одговара на бојата на седиштето. За верзијата со низок наслон, постои трет тип на наслон за раце од челична шипка.

Key ја задоволува потребата за работна средина која бара седење на најдобар можен начин користејќи механика и поставки кои ви дозволуваат да го конфигурирате седиштето да одговара на потребите на вашата работна средина.

Може да се движи од систем за навалување, кој може да се заклучува со четири позиции, опремен со странично монтирана контрола за прилагодување на затегнатоста на наслонот и систем за ослободување/заклучување на наслонот, до механизам за хармонично навалување што овозможува структурата лесно да се навалува, до седиште на гас лифт, до системот за автоматско враќање на седиштето до предната положба.

Основата од полиран алуминиум е достапна во две различни опции: основа со 5 краци на гумени тркала или основа со 4 краци на ногарките.