Опис на производот

Директорска област отсекогаш била местото задолжено за изразување на мисијата и целите што ја поттикнуваат компанијата. EM 204 е колекција на столици дизајнирани за оние кои сакаат да се претстават со стил и елеганција на изработка која ги комбинира скапоцените материјали, дизајнот, удобноста и вниманието на деталите.

EM 204 е репрезентативна столица која е достапна во две верзии, како директорска столица и како столица за состаноци со висок, среден или низок наслон, на тркала или конзолна рамка.

Заоблената единечна рамка се состои од ладно оформено алуминиумско јадро, тапацирано со ткаенина или кожа, кое може да биде потпрено на носач од лиен алуминиум за поврзување на вртливата основа. Како алтернатива, постои осцилирачки механизам, односно технолошки синхронизиран осцилирачки механизам, самокалибрирачки, со четири позиции комплетирани со полирано куќиште. Двата механизми се опремени со систем за заклучување/отклучување. Наслоните за раце од лиен алуминиум, кои се изработени како и другите метални делови или тапацирани се составен дел од усогласената конструкција на оваа столица.

Основата, изработена од полиран алуминиум, хромирана или обоена со црн епоксиден прав, се надополнува со стапала или самозаклучувачки гумени тркала со двојна шара и страничен капак во иста боја како и конструкцијата. За верзијата со низок наслон, постои елегантна овална цевчеста челична конзолна рамка.