Опис на производот

Со системот EM 202, можете да уживате во целосна удобност, дури и во вашата работна средина. Леснотијата, заобленоста и удобноста се предностите што ја дефинираат широката колекција на столици дизајнирани да бидат разновидни и да се истакнуваат во различни ситуации, од канцеларијата на директорот до оперативната канцеларија, до салите за состаноци.

Во оваа канцелариска столица, цврстата и дишечка мрежа станува карактеристичен елемент на производот, со двојна функција на нагласување на едноставноста на нејзиниот дизајн и прилагодување на обликот на телото на корисникот додека правилно го поддржува ‘рбетот. Уникатната рамка, достапна во три различни висини, е дизајнирана од алуминиумска периметарска структура која ја поддржува и ја одржува растегната еластичната мрежа, обезбедувајќи оптимална распределба на тежината на телото и во исто време добра транспирација и термичка регулација.

Покрај видливото мрежесто тело дизајнирано за Mesh верзијата, EM 202 е достапна во основната верзија, со мека перница што го покрива предниот дел на телото, со детал што дополнително ја подобрува удобноста на столицата и и дава софистицираност и модерен изглед, нагласена со грижата за хоризонталните шевови и разновидните тапацири.

Ергономијата и леснотијата на користење се обезбедени со широк избор на механизми кои ви овозможуваат да го промените наклонот и висината на седиштето по ваш вкус, за да го најдете најсоодветното решение за правилно држење на телото. Телото се прилагодува на движењата на осцилирачкиот механизам со прилагодување на отпорот на наслонот во однос на тежината на корисникот и системот за заклучување/отклучување.

Гас лифтот на седиштето и автоматскиот систем за автоматско враќање во предна состојба се дополнителни гаранции за колекцијата на столици со повеќе конфигурации.
EM 202 нуди широк спектар на опции за прилагодување, кои се движат од сјајни или црни или бели обоени завршетоци, до алуминиумски наслони за раце со тапацирани или полиуретански перничиња за раце, до вртливи основи со 5 ѕвезди на тркала или ногарки, до конзола со фиксна рамка само за верзија со низок наслон.

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување