Опис на производот

Геометриски модерен дизајн е карактеристика на колекцијата столици од Business Class, кои имаат палета на седишта со лумбална структура и широко и удобно седиште дизајнирано од студиото Favaretto & Partners.

Колекцијата вклучува директорска столица, со висок и среден наслон, столица за состаноци и мала столица за чекање, сите со ист страничен дизајн: благо заоблен трапезоиден облик кој е достапен во различни големини во зависност од моделот.
Со овој модел на стол, наслонот се развива во висина и се протега во две динамични „уши“ кои делуваат како странични наслони за глава за да обезбедат максимална удобност. Подлогата на седиштето и грбот е изработена од пена, а тапацирот е достапен во ткаенина и кожа, во различни бои. Поставените наслони за раце, вградени во наслонот, обезбедуваат мека поддршка за време на работното време.

Business Class природно се вклопува во канцелариската средина благодарение на достапноста на три висини на наслонот кои комуницираат со различни основи и механички системи.
Основната верзија со 5 краци, изработена од полиран алуминиум и на тркала, е опремена со гас лифт и може да биде опремена со синхронизиран механизам за седиште / наслон што може да се заклучи во 5 позиции, со странично прилагодување на отпорот на наслонот според тежината на корисникот и систем за ослободување.

Седиштето со низок наслон е исто така достапно во верзија за движење само за стапало, на основа со 4 краци од конусна тркалезна челична цевка или со автоматски механизам за враќање и алуминиумска основа со 5 краци.