Опис на производот

Emmegi е препознатлив на пазарот по својот широк асортиман, квалитет и дизајн на директорски столици

J. Bennet и G. Ingignoli ја дизајнираа за Emmegi новата директорска столица Bia, производ кој има за цел да ги интегрира дизајнот и елеганцијата со најновиот концепт на ергономија и удобност.

Обликот на наслонот и мекоста на перничињата обезбедуваат совршен контакт и поддршка за грбот на корисникот. Bia се одликува со елеганција на алуминиумски наслон за раце, кој е директно поврзан со наслонот и на тој начин нуди поголема удобност.

Друг препознатлив елемент на столицата Bia е синхронизираниот механизам, целосно сместен во внатрешноста на столицата. Функциите на столицата, како што се навалување на наслонот и прилагодување на висината на седиштето, се изведуваат со помош на две елегантни копчиња сместени под седиштето.

Bia е достапна во две верзии, како директорска столица и како столица за состаноци, при што втората има 2 висини на наслон.

Директорската верзија може да биде опремена со синхронизиран механизам, кој може да се заклучи во 3 позиции, што се прилагодува самостојно според тежината на корисникот, додека верзијата за состаноци може да има или механизам за хармонично навалување или враќање во механизам со фиксна точка.

Основата со пет ѕвездички и наслонот за раце се изработени од полиран алуминиум, хром или црна боја. Основата може да собере хромирани или црни тркала или лизгачи со соодветна боја.

Широкиот асортиман на кожа или ткаенини нуди одличен избор за усогласување на столицата со канцелариски мебел и декорација.
На барање, нијансата на кожата може да биде ист како оној што се применува на масата на Frezz.

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување