Опис на производот

Амбициозна директорска канцелариска столица дизајнирана за корисникот кој претпочита меки и удобни форми. Фокусот е на вниманието на деталите, како и на насочениот избор на материјали.

Со својот безвременски стил, Pulchra е директорска столица која лесно може да се вклопи во класична канцеларија, но и во модерна средина.

Опременa e со низок наслон и конзолна рамка , Pulchra може да се користи не само за директорски канцеларии, туку и за сали за состаноци, зголемувајќи ја елеганцијата и престижот на секоја средина.

Широко тело во три различни висини, обликувано според држењето на корисникот, со внатрешна структура од букова иверица и мека постава од полиуретан. Удобното перниче го следи заоблениот профил на рамката, подобрувајќи ја удобноста на седиштето, што мора да ги задоволи вистинските потреби на оние кои ја користат секој ден.

Висококвалитетниот тапацир, нагласен со грижата во таписеријата и прецизноста на шевовите, ги истакнуваат пријатните форми на фотелјата.

Заоблени форми за наслони за раце достапни во алуминиумска верзија, со наслони тапацирани во иста боја како и седиштето или од пресувана и свиткана иверица, со завршна обработка од светол орев или розово дрво.

Удобноста на столицата е обезбедена и со изборот на механизми и поставки. Осцилирачкиот механизам ви овозможува да го промените наклонот на рамката и да го прилагодите отпорот на наслонот според тежината на корисникот, што овозможува на столицата лесно да се прилагодува на движењата на телото.

Гас лифтот на седиштето и системот за автоматско враќање на предната позиција се дополнителни поставки кои гарантираат целосно прилагодување на седиштето.

Широкиот асортиман на столици Pulchra е дефиниран со разновидни завршетоци и основи кои можат да се усогласат со комплетниот дизајн. Стандардната верзија на столицата е достапна со алуминиумска основа со 5 ѕвездички на тркала или ногарки, или со конзолна рамка изработена од хромиран или црно обоен цевчест челик. Дрвената верзија е збогатена со топли тонови на дрво, покривајќи ја носечката конструкција на вртливата основа со заштитен профил изработен од масивно дрво на обоен светол орев или розово дрво, со завршетоци кои се повторуваат во конзолна рамка изработена од букова иверица.

Категорија: Менаџерски столици

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување