Опис на производот

Прилагодлив во три различни висини на наслон, Max е погоден за различни намени. Како директорска столица, природно се вклопува во работните простории каде вниманието на ергономијата и формалната строгост стануваат важни. Како столица за посетители, таа станува идеален стилски додаток за секоја канцелариска средина, од простор за чекање и состаноци до рецепција.

Полиуретанска подлога на седиштето на наслонот, во комбинација со цврстината на внатрешните дрвени и челични носачи, ја прават столицата особено погодна за интензивна употреба, додека функциите за прилагодување, кои се лесни за употреба, ви овозможуваат да го прилагодите држењето на телото на најдобар можен начин.
За ублажување на напнатоста во мускулите на грбот, често поради продолжената употреба на мониторот, станува важно да можете да ја прилагодите положбата на седиштето. Во овој поглед, Max има синхронизиран механизам кој може да се заклучи во 5 позиции, со странично прилагодување на отпорот на наслонот во однос на тежината на корисникот и системот за ослободување.

Лумбалниот наслон што се прилагодува по висина обезбедува наслонот правилно да го држи ‘рбетот на корисникот.
Подигнувањето на седиштата со помош на гас пумпа секогаш се комбинира со вртливата основа со 5 краци, со гумени тркала, додека, само за верзијата со низок наслон, достапна е фиксна основа со ногарки поврзани со автоматскиот систем за враќање на предна позиција.

Достапен е широк асортиман на ткаенини и кожи. Може да изберете помеѓу наслон за раце тапациран со алуминиум (обложен со иста боја како и седиштето) или целосно тапациран наслон за раце од полиуретан.

Категорија: Менаџерски столици

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување