Опис на производот

Разновидноста е концептот кој стои зад инспирацијата на Key.

Key е столица која лесно може да се прилагоди на просторијата, без разлика дали е работен простор или простор за некоја друга намена. Широк спектар на завршни работи и структури може да се користи во комбинирани решенија или поединечно.

Key може да се прилагоди до најмалите детали: од основата, преку наслоните за раце, до наслоните за грб. Крајниот резултат е персонализирано седиште дизајнирано да одговара на физичките потреби на корисникот.

Удобноста и елеганцијата се комбинирани во моноструктура тапациарана со ладно излеана полиуретанска пена, која може да биде покриена со широк спектар на ткаенини, кожа и еко-кожа. Хоризонталните шевови се повторуваат паралелно со профилот на структурата, давајќи и софистициран и модерен изглед.

Три различни висини на наслон овозможуваат на Key’s со вкусот да опреми префинета и репрезентативна работна средина, директорски и менаџерски канцеларии, но и понеформални простории како што се чекални или сали за состаноци.

Наслоните за раце можат да бидат целосно тапацирани или да бидат направени од алуминиум со покривка што одговара на бојата на седиштето. За верзијата со низок грб, постои трет тип на наслон од челична шипка.

Key ја задоволува потребата за работна средина која бара седење на најдобар можен начин користејќи механика и поставки кои ви дозволуваат да го конфигурирате седиштето да одговара на потребите на вашата работна средина.

Може да се прилагоди од систем за навалување, кој може да се заклучи во четири позиции, опремен со странична поставена контрола за прилагодување на затегнатоста на наслонот и систем за ослободување/заклучување на наслонот, до механизам за хармонично навалување кој овозможува лесно навалување на конструкцијата, до седиштето за подигнување на гас, до автоматско враќање на седиштето во предната позиција.

Основата од полиран алуминиум е достапна во две различни опции: основа со 5 краци на гумени тркала или основа со 4 краци на ногарки.

Категорија: Менаџерски столици

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување