Опис на производот

Геометрискиот модерен дизајн е карактеристика на колекцијата столици од Business Class, кои имаат асортиман на седишта со лумбална структура и широко и удобно седиште кое е дизајнирано од студиото Favaretto & Partners.

Колекцијата вклучува директорска столица, со висок и среден наслон, столица за состаноци и мала столица за чекање, кои сите делат ист страничен дизајн: благо заоблен трапезоиден облик кој е достапен во различни големини во зависност од моделот.
Со овој модел на столица, наслонот се развива во висина и се протега во две динамични „уши“ кои делуваат како странични наслони за глава за да обезбедат максимална удобност. Подлогата на седиштето и наслонот е изработена од пена, а тапацирот е достапен во ткаенина и кожа, во различни бои. Поставените наслони за раце, вградени во наслонот, обезбедуваат мека поддршка за време на работното време.

Business Class природно се вклопува во канцелариското опкружување благодарение на достапноста на три висини на наслонот кои комуницираат со различни основи и механички системи.
Основната верзија со 5 краци, изработена од полиран алуминиум и на тркала, е опремена со лифт на гас и може да биде опремена со синхронизиран механизам за седиште/наслон што може да се заклучи во 5 позиции, со странично прилагодување на отпорот на наслонот според тежината на корисникот и систем за опуштање.

Седиштето со нискиот наслон е исто така достапно во верзија само за стапала, на основа со 4 краци од конусна округла челична цевка или со автоматски механизам за враќање и база од 5 краци од алуминиумска основа.

Категорија: Менаџерски столици

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување