Опис на производот

На директорската маса на Dr, скапоцените материјали и софистицираниот дизајн се комбинирани за да создадат безвременски иконски стил. Воздушната, есенцијална и динамична дрвена конструкција, инспирирана од „молинскиот“ стил, ја држи стаклената или дрвената плоча во магичната рамнотежа на спротивставените сили.

Зачудувачкиот дизајн создава игра на совршена естетска рамнотежа со работната површина, подобрувајќи ја материјалноста на полно дрво и површина, добиени од горниот дел обложен со природно ореово дрво и обрабени со цврст ореов профил со заоблени рабови.

Линијата и димензиите на работната маса (Ш. 210 см Д. 100 см) внесуваат стил и убавина во домот, правејќи го совршен.

Перцепцијата на кристалната светлина е во контраст со структурата на посебен вид дрвен (kotibé) махагони, предложен во бел или антрацитен лак. Кристалните плочи се предложени во три варијанти: екстра проѕирно стакло и бело лакирано, двете со дебелина од 15мм, и димено стакло, изработено од ламинирано стакло од 88,1 (8 + 8 мм).

Како скулптура, секој дел од композицијата на масата со сервисни ормари е замислен и дизајниран како полн и празен простор. Сервисниот ормар доаѓа во две големини (Ш. 187 см и Ш. 220 см) и наизменично има отворени прегради со затворени простори за складирање со фиоки.

Сите елементи што ја сочинуваат структурата на сервисниот ормар се поврзани под агол од 45 °. Се чини дека врвот на ормарот лебди во воздухот. Изработен е со горен дел со дебелина од 40 мм, брусен одвнатре, на кој е поставена калена стаклена плоча. Ормарот е поддржан од рачно рафинирани ногарки од масивен орев или махагони за лакирана верзија, со интегрирани челични нивоа за прилагодување на подниот мебелот.

Рамнотежа помеѓу иновативноста и квалитетот, удобноста и репрезентативноста: ова се главните карактеристики на колекцијата Dr. Комбинацијата на занаети, дизајн и технологија резултира со создавање производ со непогрешлив идентитет и карактер.

Категорија: Менаџерски бироа

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување