Компанијата сега нуди тврди и меки подови со систем на модуларен дизајн

Interface денес ја претстави првата LUXURY VINYL TILE (LVT) колекција, Level Set™, дозволувајќи им на корисниците да нурнат во новите можности на дизајнот и да креираат богати искуства со виртуелните апликации. Ова деби со интегрирање на Interface подните облоги нуди креирање на убави, функционални простории кои што комбинираат тврди и меки подни облоги со леснотија.

Level Set™ им нуди на архитектите и дизајнерите, продавачите на подови, крајните корисници, избран сет од LVT опциите што претставуваат, лесни, рекултивирани и отворени природни материјали. Текстурите, боите и шарите кои што се достапни во колекцијата ги пресретнуваат потребите на корисниците за посветли тонови во подовите кои што даваат поголема светлосна рефлексија, што е идеално за имплементирање на биофилски елементи во простории и максимизирање на бенефитите на дневната светлина.

„Гледаме пораст на фокусот кон смирениот дизајн низ средината на градежништвото, како и пораст во побарувачката за меки и тврди подови кои можат добро да се вметнат и да функционираат како дел од модуларниот дизајн систем,”. „ Level Set™ ги прифаќа интересите на корисниците за подови кои бараат природни материјали кои се функционални, издржливи и со прифатлива цени од LVT, истовремено погрижувајќи се да можат да одберат микс на тврди и меки подови од едно место за да креираат унифициран изглед и чуство.”

Достапни во 28 варијации на Natural Woodgrains & Stones и Textured Woodgrains & Stones, Level Set™ е комплементарен со понудата на Interface подните облоги и конзистентет со стандардите на дизајн на компанијата. Колекцијата доаѓа во стандардните 25 цм х 1м Skinny Planks™ и 50 цм х 50 цм квадратни.

Сите понуди на на LVT, вклучувајќи го Level Set™ ќе ги прикажат следните дизајни и перформанси:

  • Дизајнирани да кореспондираат со Interface’s Skinny Planks™ и квадратните текстилни поднои облоги, кои што можат да се користат заедно, еден до друг, давајќи ја можноста на корисниците да комбинираат тврди и меки производи заедно без дополнителни материјали, намалувајќи ги материјалните трошоци.
  • Направени со компатибилна висина (4,5 мм дебелина) со меките подни облоги на Interface, со конечна цел да може со леснотија да се премине од тврди кон меки подни облоги без никакви транзициски ленти, и намалувајќи го бројот на материјал кој ви е потребен.
  • Зголемената дебелина исто така нуди подобра прекривка на сите ирегуларности на самиот под и го намалува трансферот на звукот од подот.
  • Конструирани со таква позадина што резултира со лесно инсталирање без лепак со TacTiles® backing.
  • Направени да обезбедат димензионална стабилност за големи подни преформанси.
  • Адаптирани со Intercell подовите како дел од целосниот модуларен пакет.
  • Дизајнирани со Ceramor™ керамичкиот зрнест слој кој што е наменет за зголемена издржливост кој што може да одолее на гребнатини и оштетување во простории кои што имаат голема фреквенција на движење.
  • Креирани со Sound Choice™ позадински слој кој што има улога да ги апсорбира звуците и да го намали вертикалниот трансфер на звукот, правејќи ја LVT колекцијата на Interface идеална за комерцијални средини, вклучувајќи и ги угостителските.
  • Конструирани со материјали, секако имајќи го на ум и рециклирањето, вклучувајќи Environmental Product Declarations (EPDs) за сите тврди подни прозиводи.
  • Подржани со 15 години гаранција од Interface

За да дознаете повеќе за LVT понудата на Interface и за Level Set колекцијата посетете ја оваа страна: ПВЦ подни облоги

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување