Опкружувањата кои ги комбинираат удобноста, функционалноста и емоционалното задоволство можат да ги инспирираат луѓето да сторат сé што е во нивната работа и да ја зголемат продуктивноста, задоволството и ангажманот.

Delight се грижи за благосостојбата на вашите вработени

Врз основа на истражувањето на Coalesse, Delight ги нуди следниве совети за благосостојба  на луѓето на работа:

  1. Прикрите ги строгите граници. Просториите во кои границите на строгите деловни и елементи од дома се нејасни, стануваат пријатни средини, овозможувајќи им на луѓето да се релаксираат и да размислуваат надвор од кутијата.
  2. Опуштете се. За да на луѓето им е удобно додека работат, нозете не секогаш мора да бидат на подот,затоа тука е потпирачот за нозе. Во порелаксирана позиција, тие ипонатаму можат да бидат продуктивни.
  3. Работата може да се изврши насекаде – неколку минути на едно, неколку часа на друго место. Постојат многу начини да се извршуваат работните задачи, и најдобар начин е да им се овозможи на луѓето да го изберат своето работно место.
  4. Дозволете самостојна работа. Повеќето луѓе се префрлуваат од интровертни во повеќе екстравагантни начини на работа секој работен ден. Простори кои им овозможуваат на луѓето да избегаат, размислуваат и да се исклучат, се грижат за когнитивната и емоционалната благосостојба.
  5. Поттикнување на одмор. Нетрадиционалното присуство на т.н. “Третиот простор” во кој вработените можат да избегаат да се повлечат им овозможува да вратат дел од енергијата и оптимизмот, особено ако можат да сметаат на пристап до извори на енергија додека се таму.
  6. Одморете на начин да се тргнете од работната маса. Деловните задачи често барат поголема концентрација и се интензивни. Одморете се од традиционалната работна станица на софа – ќе ви биде удобно, а ќе има и позитивен ефект врз вашата продуктивност.
  7. Различни начини на работа бараат различни средини. Некои материјали и бои го стимулираат креативното размислување, додека други се соодветни за размислување за конкретни задачи и за одмор.
  8. Поврзете се со природата на работа. Покажете дека се грижите за придобивките на вашите вработени, дозволувајќи им да работат надвор. Свеж воздух и природна светлина се освежувачки и се докажува дека работата на отворено или блиску до природна светлина ја подобрува креативноста, продуктивноста и ангажманот.
  9. Дајте им на луѓето можност за избор. Некоја дневна соба може да биде работно место за некој друг. Повеќе простор во канцеларијата им дава на вработените можност да избираат помеѓу различни начини на работа и позиција на телото.

Delight Office Solution

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување