Обичните еднобојни ѕидови се минато. Спротивно на тоа, возбудливите, апстрактните модели и геометриските форми претставуваат нов тренд во дизајнот на ходникот, сали за состаноци и лоби области на бизнисот во целиот свет.

“Во канцеларискиот простор забележавме зголемување на бројот на апстрактни геометриски форми, додадени за подигнување на изгледот на просториите како што се кујната, просториите за одмор, рецепцијата, креативните простори итн.”, рече експертот за дизајн Laura Burns-Lambert. Bivi масата од  Steelcase е дизајнирана така да создава посебно чувство со своето присуство во канцеларискиот простор.

“Областите кои традиционално се многу конзервативни се движат низ вистинска трансформација – т им се додаваат различни примероци од топло-обоени модели, измешани со пастелни или смели детали. Исто така забележавме дека црно-белите комбинации масовно се додаваат различни нијанси на сива боја, со што се постигнува феноменален ефект. ” Колекцијата на кабинетот Steelcase Lockers нуди низа опции за канцелариско прилагодување со различни бои и материјали, кои, покрај естетското задоволство,ја имаат практичната страна на просторна поделба на отворената канцеларија.

Izvor: https://www.ambius.com/blog/office-design-trends-to-watch-out-for-in-2019/

Autor: Zack Sterkenberg

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување