Здравствените упатства сугерираат дека треба да поминеме 150 минути неделно, додека правиме умерени вежби, но многумина од нас седат во своите канцеларии повеќе од половина ден.

Седењето е новото пушење и се обвинува за зголемување на ризикот од срцеви заболувања и рак, што предизвикува големи промени во канцелариската средина.

Флексибилни работни практики ги охрабруваат вработените да се движат во текот на работниот  ден,што предизвика зголемена побарувачка на стоечки маси во канцеларијата. Главната цел е да се намали времето поминато во седење за подобрување на вашето здравје.

Ако размислувате за купување на новo канцеларискo биро за вашата компанија или дома, но не знаете дали стоечко или седечко биро е најдобро за вас. Ние составивме  водич за да ви помогне да изберете кое биро е вистинското за вас и притоа одговоривме на неколку прашања кои може да ги имате;

Дали треба да земам стоечка или седечка маса ?

Кога станува збор за избор на ново канцелариско биро треба да се разгледа дали за Вас вистински избор е стоечкото или седечкото биро.

Ако сте во потрага за купување на стоечко биро за вашата канцеларија, тогаш треба да знаете малку повеќе за него. Можете да купите биро чија што висина може да се прилагоди рачно или електронски. И  двете се дизајнирани да ја зголемат вашата мобилност во текот на денот.

Прилагодливата маса на која што може да и се прилагоди висината ќе ви помогне да бидете во форма и да ги намалите болките преку поголема активност и подобрување на продуктивноста. Ако сте архитект или дизајнер тогаш стоечкото биро може да биде најдобро за вас, важно е да се погледне она што е карактеристично на масата и е вкалкулирано во цената што ја плаќате, бидејќи овие маси имаат малку повисоки цени, особено ако сакате електричен механизам со подесување за лесно менување на висината. Нашите висини кои се прилагодуваат на масите имаат вграден систем за судир, тивок мотор и брзо ја прилагодуваат висината на 40mm /s.

Алтернативно, ако размислувате дека традиционална биро за седење е повеќе вашиот стил, тогаш имаме илјадници канцелариски маси достапни во различни големини, стилови и бои, за да можете да бидете сигурни дека ќе пронајдете нешто што одговара на вашиот вкус. Можеби уште поважно, а влегува во комбинација со работна маса, е квалитетна канцелариска столица кој обезбедува удобност и поддршка додека работите.

Предности и недостатоци на стоечките во однос на седечките маси:

[table id=1 /]


Hемојте погрешно да не разберете  традиционалното канцелариско биро со столче за поддршка, се уште е најпопуларното решение за канцеларијата, но тоа може да биде удобно само толку долго додека да започне болката, што е причината зошто е добра идеја да се движите редовно во текот на денот. Впрочем, седењето подолго време е обвинувано за предизвикување многу болести како што се срцеви заболувања и карцином, па затоа е јасно зошто многу луѓе се одлучуваат за стоечка маса во канцеларијата.

Крајната цел на бирото со прилагодување на висината е да се намали времето поминато во седење и тоа со обезбедување флексибилен работен простор. Со тоа ви се дава можност да седите или да застанете додека се движите во текот на денот, правејќи не  да сте поактивни во канцеларијата.

Кои се главните предности од користењето на биро со вграден механизам за висинско прилагодување?

[table id=2 /]

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување