Дизајнот на Biva Workstation го следи модуларниот концепт. Оваа елегантна работна станица, достапна во понудата на Delight, може да биде индивидуално прилагодена на потребите на корисниците или на целата организација. Ергономската работна површина им овозможува на корисниците лесно да се префрлаат помеѓу седечките и стоечките позиции и ги охрабруваат корисниците да се движат додека се на работното место.

Преградите за заштита на приватноста претставуваат визуелни граници за работа која бара да бидете фокусирани, додека разните опции на боја и материјал им овозможуваат на компаниите да изберат впечатливи нијанси или беспрекорно да ја интегрираат оваа работна станица во постоечка работна средина.

Карактеристиките на оваа станица се исто така иновативни и вклучуваат интегриран софа, лакови кои го поддржуваат заштитниот покрив, место за оставање на велосипедот или скејтборд и простор за чување на личните предмети.

Години на искуство и интензивни истражувања го отворија патот за развој на колекцијата Bivi. Дизајнерите се инспирирани да создадат флексибилен производ кој лесно се приспособува и ја поттикнува мобилноста и благосостојбата на вработените, нудејќи им можност да изберат и контролираат каде и како работат.

По трагите на стартап културата

Пред да се развие колекцијата Bivi, експертите од Steelcase и Turnstone посети некои од најпрестижните мали бизниси за да видат што ги прави успешни и како тие го одржуваат нивниот стандард. Delight наоѓа неколку причини зошто Bivi е вистинскиот избор: на вработените им е дозволено да бидат она што навистина се и да бидат страсни, а нивното чувство за заедница им овозможи да се чувствуваат како дел од нешто поголемо.

Вистинскиот камелеон меѓу масите, колекцијата BIVI се прилагодува на неговата околина и ја промовира таквата култура во секоја канцеларија

Извор: https://www.steelcase.com/eu-en/press-releases/bringing-startup-culture-office-steelcase-presents-bivi/

Aвтор: Steelcase.com

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување