Организирање на вашиот ден

Помеѓу разните култури, луѓето – особено вработените родители – се согласуваат околу важноста и неопходноста на добро организираниот ден и рутини со цел квалитетна работа и интеграција на животот. Некои луѓе прифаќаат граници и создаваат временски термини со експлицитен фокус на работата или на животот. Сегментирањето на активностите во кратки единици помага да се биде флексибилен и ефективен во однос на нашиот распоред и очекувањата.

Клучни домашни моменти

Вработени родители сакаат да бидат со семејството во клучните моменти (приказна пред спиење, родителски средби итн). Но, кога децата се во кревет, тие ја користат оваа предност да се надомести работата. Тоа е она што се нарекува втора смена 🙂 Ова бара малку дисциплина, но исто така, го одзема чувството на вина, бидејќи имаме активно учество во задоволството на животот.

Workind-day

Да се има избор каде ќе се работи, може да биде поттикнувачки

Мобилните работници и оние кои работат во различни временски зони во глобалните тимови и се адаптирале на работа “насекаде, во секое време” постојано. Додека подвижната работа обезбедува бенефиции на флексибилност, исто така, бара вештини на организација и отпорност против неочекуваното. Способноста сами да го изберете работното место каде што сте најинспирирани може да ја поттикне креативноста.

Индивидуално управување со одговорноста

“Одговорност во секое време” е став кон работата кој се чини дека е целосно прифатен во Соединетите Американски Држави – но не и во Европа. Прекинот на конекцијата со технологијата се чини дека е свесен и посакуван избор на сите Европејци со кои ние разговаравме и покажа зголемена потреба за одвојување од работата на определен период. Некои од нив ја истакнаа важноста на способноста да се исклучат од работа и комуникациските технологии, со цел да уживаат во слободното време со нивните семејства и како би го пронашле фокусот. Фактот дека не се очекува тие да одговорат на работа “во секое време”, се чини повеќе важен аспект на приватноста за Европејците.

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување