“Идејата за SILQ произлегува од нашето дизајнерско верување – дека визуелниот јазик, јазикот на изведбата и составот на материјалите треба да се соединат за да се создаде нешто навистина едноставно.” James Ludwig, потпретседател на одделот за глобален дизајн и инженерство во Steelcase, ја раскажува приказната за дизајнот на SILQ столицата.

 

patikaavion

 

Ги поместивме границите на науката за материјали. Може ли материјалот да стане механизам? Можеме ли да создадеме нешто навистина извонредно- и тенко и силно?

 

stolice

stolicaskica

 

Steelcase ја црпеше инспирацијата од науката за материјали.

 

stolicee

 

Изведбата е интуитивна, одговара на природното движење на човечкото тело. Начинот на кој вие се движите се движи и таа.
Вистинска иновација е кога нешто ќе решите, а луѓето ќе кажат, “Не сум знаел дека го сакам тоа…но да, го сакам.”
Повеќе за процесот на дизајн на SILQ столицата погледнете на видеото.
Извор: https://www.steelcase.com/eu-en/research/articles/topics/innovation/more-organism-than-machine/?utm_source=hubspot&utm_medium=lander&utm_campaign=silq&utm_content=360-article-emea