Тенок состав на застаклените прегради со дрвена рамка.

Deko.com 

 

Холшер Нордборг, архитект за CPH Highline и внатрешен дизајн во Сканска, имаше многу јасни идеи за димензиите и дизајнот на преградите – задача која колку што е возбудлива, толку е и предизвикувачка – и неговиот план беше целосно решен и инсталиран од DEKO во соработка со Wallmakers и експертот Јаспер Фредриксен. Резултатот беше уникатен стаклен преграден систем со лакирани цврсти дабови профили со најтенок дизајн.

Deko.com

 

Предноста на работата со дрво е тоа што е неверојатно флексибилен материјал, па секое решение за застаклени прегради со дрвена рамка доаѓа и со заоблување на крајот. Покрај елегантниот дизајн и уникатноста, изложената структура од дрво на застаклените прегради во канцелариите на Сканска се истакнува и со моќта на прекрасните мали детали помеѓу стаклото и рамката, кои даваат елегантен впечаток на целината. Покрај тоа што истиот елегантен дизајн е проширен на два ката од деловниот простор, поставени се и надземни застаклени панели со дабови профили како средиште, односно кујнскиот дел, што го дава финалниот печат на внатрешното уредување на седиштето на Сканска.

Deko.com

 

Опкружување со фокус на благосостојбата

Имајќи предвид дека природната дневна светлина е еден од најважните извори на здравје и секојдневна благосостојба, застаклените прегради се очигледно решение. Транспарентноста на стаклото не само што помага да се распредели дневната светлина што продира низ просторите во целата канцеларијата, туку и создава чувство на отвореност и просторност. Употребата на дрво, кое внесува контраст, живот и топлина на она што инаку би можело да биде ладен и стерилен ентериер, е исто така популарна. Дрвото има и смирувачки ефект, што јасно се чувствува во луксузните канцеларии на Сканска.

Сакате да дознаете повеќе информации за вашиот проект?

Ние секогаш претпочитаме тесна соработка со архитектот, клиентот и изведувачот, бидејќи само така може да се создадат најдобри, целосно уникатни решенија. Ние сме агилна, флексибилна компанија која секогаш дава се од себе за да ги исполни желбите на вашите и наши клиенти и да постигне најдобри резултати.

Контактирајте не за повеќе информации за заедно да ги реализираме вашите визии.

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување