Купување тепих додава вредност и изглед на комерцијалниот канцелариски простор. Кога ќе ги избереме вистинскиот примероци, дизајнот и изгледот, го наоѓаме најдобриот тепих за канцеларијата. Тепихот се смета за најпосакуван под во просторот за прием, ходници, канцеларии и конференциски сали. Тоа го подобрува изгледот и чувството на професионалните згради и ја зголемува културата на компанијата.

Постојат 5 различни предности за инсталирање на тепих во комерцијални објекти.

  1. Тепихот додава убавина и го подобрува изгледот. Ова чувство на правилен избор од страна на клиентот не може да биде земено “здраво за готово “. При влегувањето во просторот за прием, првиот општ изглед е канцелариски декор, канцелариски професионализам и изглед на канцеларијата. Постои ли подобар начин да се оддаде најпрофесионалната слика од убаво дизајниран тепих ?
  2. Тепихот е редуктор на бучавата. Повеќето компании имаат отворени канцеларии со голем број на луѓе кои работат и комуницираат едни со други. Звучните телефони и честото движење на вработените во канцеларија ја зголемуваат бучавата што ја попречува ефикасноста на персоналот и претставува пречка за соодветна комуникација. Тепихот нуди одлично решение за справување со гласните звуци во канцеларијата и помага да се зголеми продуктивноста.
  3. Тепихот е здрав. Кога ќе разбереме дека тепихот е најдобриот воздушен филтер во зградата, сфаќаме колку е важно да се чуваме чисти. Тепихот е како мијалник, колектор на работи. Тепихот ги собира загадувачите на воздухот, прашината, алергените и токсините и ги заробува молекулите во своите влакна. Со редовно чистење на тепих не само што ги сведуваме дамките на минимум,туку и воздухот е почист и вработените се поздрави.
  4. Тепихот е профитабилен. Правилното чистење на теписот го продолжува животниот циклус на тепихот. Договарање со професионална и искусна комерцијална компанија за чистење на теписи, која има доследни одлични резултати со комерцијални договори, ви овозможува да бидете сигурни дека вашата канцеларија и тепихот се чистат со вистинскиот средства и на правилен начин. Сите покриени површини мора да се исчистат со редовен план за одржување за да се одржи највисок квалитет на изгледот на канцеларијата.
  5. Управување со изгледот на тепихот е лесно. При планирање на распоредот на чистење на тепих, мора да се земе во предвид чекорењето, влезните зони, видот и стилот на оптички влакна, идните планови на канцеларискиот простор и буџетските додатоци. Не на сите области им треба чистење секој месец, во зависност од прометноста, чистење на канцелариските теписи може да се раздели во месечна, тримесечна и годишна програма. Постојат професионални начини и системи за да се задржи изгледот на тепихот подеднакво добро цело време.

Кога тепих е вашиот избор за канцелариски подови и декорација, одржувањето е само мал дел од цената што ќе ја имате при изборот на други површини. Ќе најдете тепих инсталиран во корпоративното седиште, банките, центрите за повици, канцелариски згради, владини центри, домови за стари и неподвижни лица, хотели на целокупно задоволство на вработените и на клиентите.

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување