Бидејќи организациите се обидуваат да ја усогласат адаптацијата на просторот со благосостојбата на вработените, интеграцијата на работните маси со прилагодување на висината ќе биде се почеста. Ology ™ маси кои се прилагодуваат по висина се направени во согласност со физиологијата и биологијата на работниците и се погодни за секое работно опкружување – без оглед на големината и изгледот

Оптимизирајте го просторот за благосостојба на вработените.

Подобрување на физиологијата на работа

Со своите практични и лесни контроли, работната маса Ology го олеснува менувањето на висината и положбата на телото на работното место, поттикнувајќи положба добра за здравјето.

Ергономија прилагодена на индивидуалните потреби

Оваа маса е достапна со интегриран водич за вметнување на просторни разделувачи, осветлување, напојување или работна опрема – што може да биде приспособена на специфичните потреби и условите за работа на корисникот.

Дополнителен опционален soft edge профил нанработна површина помага во значително намалување на нездравиот притисок на подлактицата и чувството на тензија во рамената и вратот.

Биологија восвојство на блгосостојба на работното место

Според резултатите од нашето истражување, масата Ology е дизајнирана со посебно внимание на најчесто користените површини – како опција може да се стави антимикробна заштита која спречува 99% раст на микроорганизмот. Оваа опција е понудена со Simple Touch и со профилот на мекиот раб.

Ology маса со Active Touch подесување

Научете како да ја прилагодите работната површина на вашата Ology табела со помош на Active Touch опцијата и да ја поврзете со апликацијата Mobile Rise. Дизајнирано за да ве потсети на промена на позицијата со опцијата на Active Motion, оваа апликација ви овозможува да креирате профили со претходно поставена висина на табелата и посакуваните интервали за седење и стоење. Контролорот беспрекорно се вклопува со мобилната апликација Rise преку Bluetooth, така што можете да ги носите вашите податоци со вас и да ги следите нивоата на активности за подолг временски период.

Преземете ја контролата врз вашата благосостојба на работното место

Секој аспект од работна маса Ology е дизајниран да го промовира движењето и благосостојбата на корисниците, вклучувајќи и две опции за контрола – Simple Touch и Active Touch.

Simple Touch им овозможува на корисниците лесно да ја преместуваат масата нагоре или надолу – без да го тргнат погледот од работната задача, додека Active Touch со лесни придвижувања ги потсетува работниците да ја менуваат позицијата на телото.

Active Touch е поврзан со апликацијата Rise, која им овозможува на корисниците да креираат профили со претходно поставени висини и цели и да ги следат нивоата на активност во подолг временски период.

Извор: https://www.steelcase.com/products/benching/ology-bench/#features_antimicrobial-protection

Aвтор: Steelcase.com

 

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување