Interface е глобален лидер во дизајнот и производството на модуларни подни облоги. Производите на Interface ja комбинираат убавината и иновациите со функционалност и одговорност кон природата.

Со понудата на подните облоги компанијата Interface настојува да помогне во борбата против климатските промени преку постигнување јаглеродна неутралност преку својата производна линија, притоа задржувајќи го највисокиот квалитет на дизајнот.

“Дизајнот на Interface ја зема предвид климата”, се вели во соопштението на компанијата. “Ние сме првиот глобален производител на подни покривки кои тврдат дека сите наши производи – вклучувајќи ги текстилните подни облоги и луксузни винилни подни облоги (LVT) – се јаглеродно неутрални во текот на целиот животен циклус на производот”.

Компанијата работи повеќе од 20 години за да го подобри своето влијание врз животната средина и да ги намали емисиите на јаглероден диоксид, а со својата иницијатива да ја разбуди свеста на потрошувачите да го минимизираат нивниот јаглероден отпечаток користејќи ги производите што ги нудат.

Дел од ова вклучува и инвестиции во јаглеродни кредити – плаќање на други компании или иницијативи за финансирање проекти за намалување на јаглеродот. Тие се движат од садење дрвца до изградба на биогас станици..

Јаглеродни неутрални подови

Без дополнителни трошоци за клиентот, Interface успеа да го компензира  јагленот што се користи за целиот процес на производство и на животниот циклус на производот по производство – врз основа на своите пресметки.

Дејствувајќи против климатските промени, Interface исто така, се фокусира на одржување и подобрување на стандардите за изгледот и функционалноста на нивните производи. Опсегот на брендови е дизајниран така што дизајнерите лесно може да ги приклучат подови во нивните проекти, а истовремено да се чувствуваат етички исправи во своите избори.

Се надеваме дека новата Interface Carbon Neutral Floors програма ќе ве охрабри и вас да  преземете акција и да помогне во намалување на емисиите на јаглерод диоксид, на вашиот проект или компанијата, затоа Delight е тука за вас, за да ви даде повеќе информации во врска со иницијативата и да ви понудат  Interface подни облоги .

Овој пристап е дел од поширокaта цел на компанија Interface за постигнување на целите на одржливост, и на овој начин Delight ве повикува со употребата на Interface производи ја започнете вашата Climate Take Back  мисија.

Delight Office Solution

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување