Многу години, архитектите и дизајнерите во St. Paul, архитектонска канцеларија HDR, светска инженерска и архитектонска фирма, има кажала на клиентите дека работното место на иднината ќе содржи отворени простории за соработка дизајнирани за поддршка на расстечките мобилна работна сила. Иако нивната канцеларија не беше воопшто пример за таа визија. Има многу мала поддршка за мобилна работа. Вработените се затворени во кабини и затворени канцеларии, отежнувајќи ја комуникацијата и врската. “Беше многу режимски начин на работа,” вели Jim Thomson, одговорен менаџер.

HDR ситуацијата не беше уникатна на времето. Многу вработени во професионални фирми, вклучувајќи ги архитектите и дизајнерите, работаа во затворени простории.

“Но ако им кажеме на нашите клиенти една работа за нивните канцеларии а ние живееме на друг начин, зошто воопшто ние ова и го правиме? НИе треба да бидеме пример,” вели Thomson. Тоа беше и стратегијата за новите канцеларии на HDR во Минеаполис, различен екосистем каде работните места не се назначени и работниците можат да бираат каде би работеле: на биро, на висока маса каде би стоеле, во опутена атмосфера, во канцеларија со стаклени ѕидови, комфорен Brody® WorkLounge, или пак друг простор кој одговора на работата која треба да се заврши. Овие места ставаат акцент на изборот на работникот, соработката и благосостојбата.

ЛЕКЦИИ ОД МИНАТОТО

Оваа визија е базирана на архитектонски канцеларии од минатото. Кога HDR започна да го планира просторот, од вработените беа побарани фотографии на работни средини кои што претставуваат идејата како тие сакаат да работат. Многумина избраа слики од канцеларии стари скоро еден век. “Архитектоснките фирми во 20-тите и 30-тите имаа отворен простор со многу светлина и живот,” вели Родригез. “Тогаш нешто се случи. Приватните канцеларии стапија на сила, и фирмите ги изградија сите овие затворени простории. Одлучивме дека е време да се навратиме на отворените работни места, но само со модерен акцент. ”

Резултатот е очигледен уште пред да се влезе во канцелариите на HDR, кои што се лоцирани по должина на Minneapolis skyway. Пешаците на кои поминуваат одовде може да видат внатре во HDR канцелариите, вклучувајќи ја рецепцијата во која има вискоа маса и голем тимски работен простор.

“Го нарекуваме BIG Think, и е метафора за целата канцеларија,” вели Rodrigez. Со високи бели ѕидови што се табли за пишување, мебел кој може да се преместува, “Ја става во прв план интеракцијата, соработката и креативниот процес. Имаме сесии на brainstorming овде, состаноци со клиенти, состаноци за проекти. Секој ден е различно, дури е разлино и во текот на денот.”

BIG Think и соседната зона, што е околу 1,200 стапки, може лесно да прими до 40 луѓе. “Нема граници во овој простор. Тој е голем и отворен, и луѓето се чуствуваат да нафрлаат идеи. Така работиме ние. Нема граници за супер идеи,” вели Thomson.

Неколку чекори после BIG Think, група на бироа и четири весели соби им нудат на вработените место за индивидуална работа и работа во мала група. Стоечките работни површини водат кон друга зона за соработка, повеќе неназначени бироа и пар затворени канцеларии. Широкиот избор на работни места им дава на вработените способност да изберат каде и како да работат, поддржувајќи лесна комуникација со своите колеги и промовира мобилност во работата.

Простории за работа за која треба приватност

Од кога вработените бараат приватност кога им треба концентрација, за разговори во доверба и понекој одмор, HDR вметна неколку опции за приватност во работната средина. Како прилог на четирите весели конферренциски соби, има и четири Brody WorkLounges што нуди ергономско седење, работна површина која може да се прилагоди, пристап до струја и светло, и приватност но сепак конектирани со остатокот од просторот.

“Боже, ги сакаме Brodys. Може дури целосно да се превиткаш,” вели Julie Robertson, сениор дизајнер за интериер.

Кога некој од HDR директорите е надвор од канцеларија, нивните канцеларии се достапни за користење од вработените. “Тие го сметаат нивниот простор како продолжеток на нашиот,” вели Robertson.

Самата Robertson била загрижена што немала назначено работно место. “Како дизајнер за интериор, имам многу проекти кои што бараат мостри кои треба да ги чувам. Но прочистувањето пред преселбата беше ослободувачко. Направи да сфатам дека не ми треба се. Тука имам флексибилност да работам каде сакам и каде треба со цел работата да се заврши, со широк простор за складирање кој е достапен за секој. Позитивната вибрација во просторот е неверојатна. Не сакам да се вратам на класичните работни места. ”

Резултати

Способноста на вработените да избираат и да имаат контрола врз својата работна срредина и стил на работа помага да се намалат проблемите со бучават и нарушувањето на мирот. Изтражувања врз вработените покажаа дека претходната канцеларија на HDR, бучавата ја напушувала работата до 74 проценти. Во новиот простор паднала на 45 проценти.

Други мерења покажуваат слични подобрувања. Само 25 проценти од вработените мислат дека старата канцеларија промовирала креативност; сега 95 проценти мислат дека новата канцеларија е подобра.

HDR вработените не се единствените кои ги гледаат бенифициите на новиот простор.

“Овој простор ги ангажира вработените, и ангажираните работници се повеќе продуктивни. Резултатот кој го добивме од анкетите беше многу позитивен, ” вели Beth Amenta, главна на сите установи и недвижнини на HDR. “За да коминуцираме ние пешачиме – работа во таков простор кој им го посочуваме на нашите клиенти.”

“Секој работи различно,” вели Rodriguez. “Некои подобро мислат во групи, други седејќи сами. Некој покрај табла за пишување на која можат да цртаат или пак до кафематот. Ако сакаш да доаѓаш на работа секојден затоа што имаш флексибилност на работното место , стил кој ти одговара на работата, расположение, задачи, секој има бенефит: вие, студиото, нашите клиенти. Тоа е место инспирирано не само нашите вработени, туку и истражување што Sheppard’s и Steelcase го имаат споделено како луѓето работат. Можете да ги видите резултатите.”

“Нашиот простор го претставува квалитетот на кој работиме,” вели Thomson. “Ни дава поддршка и не прави подобри. Мислам дека ги тера нашшите вработени да ги извршуваат своите обврски одлично.”