Значајната работа заслужува приспособени места кои ги комбинираат дизајнот, перформансите и материјалноста – како изгледа просторот и кое чувство го биди, е исто толку важно како и функционирањето. Umami е дизајниран да создава простори каде што луѓето чувствуваат емотивна поврзаност; неформални простори кои промовираат социјална интеракција, го стимулираат мозокот и ја подобруваат креативноста.

Седиштата Umami, масите и преградте нудат бесконечна разновидност на конфигурациите, големини и материјали. Неговиот флексибилен, модерен дизајн може да се искористи за создавање уникатни простори за организации и луѓе кои работат таму. Повеќе форми, модели, примероци и текстури се користат за промовирање на различни варијации во неформалните простори. Широк спектар на материјали е достапен за да се стимулира креативноста и самоизразувањето.

Интегрираната моќ и дизајн го поддржуваат физичкиот комфор и можностите  на Steelcase Umami колекцијата. Пакетите создаваат широк спектар на приватноста и ја балансираат желбата за отвореност со човечката потреба за осаменост. Овие карактеристики го прават Umami lounge системот еден од најразновидните системи достапни во Delight.

Umami lounge е многу издржлив и флексибилен дизајниран со намера неговите составни делови, масата, преградата и технологијата да можат да се конфигурираат во различни форми (вклучувајќи рамни, L и U форми, како и кабини), а да истивремено има способност за брзо отклучување и реконфигурирање или интегрирање на прегради. Ова му дава на Umami lounge најголема предност на пазарот за мебел. Покрај тоа, неговата форма, агол и длабочина на седиштата обезбедуваат високо ниво на удобност и перформанси за вработените.

Дополнителни спецификации на Umami lounge  може да најдете во Lookbook.

Delight Office Solution