Нова Interface колекција на урбани подови, со јаглерод негативни материјали.

Инспирација на колекцијата NY+LON Streets

NY+LON Streets е колекција на урбани подови, која ве води на патување низ два светски градови, Њујорк и Лондон. Колекцијата се состои од 6 производи: Wheler Street, Old Street, Dover Street i Reade Street кои ги прикажуваат познатите текстури на улиците во разни нијанси, Mercer Street промовира неконвенционална шема на мрежа, а Broome Street инјектира современа боја. Производите од колекцијата може да се комбинираат или да се комбинираат со други подови за бескрајни дизајнерски можности.

Палета на производи на колекцијата NY+LON Streets

Погледнете ги сите примероци на производите во колекцијата. Колекцијата ја користи новата Interface подна облога CQuest™Bio изработена од јаглерод негативни материјали. CQuest™Bio e направен  од биополимери и полнила засновани на био и рециклирани материјали. Овие материјали се мерат индивидуално, нето јаглерод негативно, што во голема мера го намалува јаглеродниот отпечаток со избирање на подови од Interface.

Нова Interface подлога CQuest™Bio

NY+LON Streets е јаглеродно неутрална во текот на целиот животен циклус на производот преку Interface програмата Carbon Neutral Floors™. Во видеото погледенете ја приказната за инспирација за колекцијата  NY+LON Streets. https://youtu.be/2XTDgblfQcY