Еден од трендовите на работното место што оваа година испливало на површината е желбата на канцелариските работници да се чувствуваат помалку на работното место за време на работата – или поточно, работната средина да изгледа помалку како канцеларија и повеќе како дом. Луѓето денес сметаат дека едноличните, обединети канцеларии се досадни и безживотни со децении. Додека овие утилитарни простори можеби биле во согласност со деловната филозофија на времето – со фокус на ефикасноста – денешните канцелариски работници бараат удобни простори кои ја поттикнуваат нашата креативност и индивидуалност.

Пребарај ДОМ

Луѓето сакаат работно опкружување кое е опуштено, лично и погодно за имагинација и креативна соработка. Сето ова има смисла за да бидеме повеќе опуштени и поотворено за инспирација во “дома” средина. Изобилство на топли бои, интересни текстури, меки површини и подвижни делови што дизајнерите ги воведуваат на работното место изгледаат повеќе како мебел за дома.

Потегот за постепено воведување на дневните простори во деловни средини е реален и тие создаваат гостопримливо, флексибилно и пријателско работно опкружување.

Потсетници на дома: Ексклузивната колекција Steelcase x Bolia обезбедува вистинско домашно чувство и ја инспирира работата во секоја област.

Креативни конфигурации: Hosu Lounge комбинира домашна удобност и практицност на работното место.

Место за состанување: Конференциските столици од колекцијата Massaud  создаваат атрактивни места за средби и дружења.

Денес, на работното место, се почесто се чувствуваме дома и често се наоѓаме во ситуација да посакуваме некои работи од канцеларијата да посакаме да ги носиме дома.

Delight Office Solution

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување