Текстилните подови обично имаат долг животен век, но тоа главно зависи од квалитетот на подните облоги, фреквентност на движење и од распоред за одржување. Иако редовното чистење и правилното одржување можат да го зголемат животниот век на вашите подни облоги, редовната употреба значи дека ќе треба да ги замените во одреден момент.

Некои од знаците што можат да покажат дека треба да ги замените подните облоги може да бидат очигледни, додека други потешко се забележуваат. Во овој текст истакнавме неколку причини и знаци кои укажуваат на потребата за замена на подните облоги. 

Проблеми со мувла или бактерии

Неактивните и затворените работни места го зголемуваат ризикот од мувла, габи и бактерии на подните облоги. Ако забележите траги или дамки на вашиот под што укажуваат на проблем со мувла, потребно е да се исчисти областа што е можно побрзо за да се спречи ширењето на бактериите на целата област. Меѓутоа, во некои случаи ќе забележите дека замена на подните облоги станува единствената опција.

Ако користите подни облоги од Interface, би знаеле дека тие ги создаваат своите производи на безбеден и ефикасен начин, така што подните облоги траат подолго и го задржуваат изгледот. 

Intersept®, заштитениот конзерванс на Interface, е трајно вграден во примарната подлога на сите модуларни подни облоги, како и во препорачаните лепила. Тој нуди заштита од бактерии и мувла кои можат да влијаат не само на животниот век на теписите, туку и на квалитетот на внатрешната средина.

Interface –овиот конзерванс Intersept® нуди заштита од бактерии и мувла на подните облоги

Тврдокорни дамки

Постојат различни техники за отстранување на дамки кои помагаат да се врати тепихот во неговиот првобитен изглед. Сепак, тие ќе бидат ефективни или барем малку зависни од квалитетот на подните облоги и квалитетот на предивото што се користи за производство. Исто така, и видот на хемикалија што ја користите за да се ослободите од дамките. Одредени третмани можат да направат повеќе штета отколку корист.

Во одредени случаи, неизбежно е да се заменат подните облоги или само областа каде што проблемот е повидлив со нова подна облога, со цел целосно да се реши проблемот.

Едноставна и брза замена на поединечни подни облоги

Ако проблемот е под контрола, длабинско чистење може да биде корисно. Interface има програма за чистење и одржување за да го направи вашиот под долготраен, хигиенски и убав како што бил првиот ден од неговата инсталација.

 

Непријатни мириси

Мирисот во било кој простор навистина може да го одвлече вниманието од удобноста на присутните и сериозно да влијае на ефикасност на работата. Мирисот е индикација дека подовите може да бидат легло за мувла или бактерии. Обидете се со длабоко чистење и ако проблемот продолжи, веројатно ќе ви требаат нови подни облоги.

 

Ребрендирање или дизајн на ентериер

Ако работите на реновирање на декорот во вашиот простор, замена на подот во согласност со новите стандарди на брендот и другите елементи во ентериерот станува неопходна. Подовите се највпечатлив дел на кој било простор,и важно е да ги вклучите во вашиот план за реновирање.

Текстилните подни облоги се многу исплатливо решение, тие се лесни за инсталирање дури и во простории со невообичаена форма, тие се издржливи, одржливи и разновидни за да го направат вашиот простор да изгледа свеж и шарен. Проверете повеќе за придобивките од подните облоги

Ако ви требаат дополнителни детали или треба да разговарате со нашите експерти за подобро да ги процените подовите, контактирајте не.

Извор:Interface.com

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување