Како да го припремите работниот простор

Канцеларискиот простор треба да остави слика на доверба, професионализам и надеж за се покоректни работни средини, со што вашите луѓе и клиентите би го добиле најдоброто од одност и опкружувањето. Оставање добар впечаток на клиентите еден е од клучните барања правилно да го опремите канцеларискиот простор.

Издвојте време и обидете се да ја согледате вашата канцеларија со очите на другите луѓе. Можете да дојдете до идеја за тоа како точно вашиот канцелариски простор може да помогне или да пречи во вашето работење.

Репрезентативниот работен простор всушност може да биде и потенцијален договор за некои клиенти или алтернативно може да ви помогне во остварување на вашите работни соништа.

Не само дека треба да се земе во предвид начинот на кој вашата вистинска канцеларија изгледа, исто така треба да разгледате како самата зграда ја претставува вашата компанија.

Доколку имате модерна, добро дизајнирана канцеларија во руинирана зграда, тоа исто така може штетно да влијае на вашето работење.

Group

Кога го планирате вашиот канцелариски простор прошетајте низ зградата и согледајте ги сите работи, погледнете со што се соочуваат вашите клиенти кога влегуваат во зградата. Надворешниот простор, исто така треба да биде репрезентативен, чист и да остави добар впечаток од првиот моментот кога клиентот доаѓа кај вас.

Внатре во приемниот дел, просторот треба да биде слободен, без неред, ефикасен, со работно и (љубезно) чувство на гостопримство.

Мали работи како што се боите, може многу да придонесат кон разубавување и да предизвика позитивни промени. Изберете ги боите за вашата канцеларија внимателно, бидејќи тие може да проектираат позитивен впечаток. Кога ќе ги изберете вистинските бои, размислете за мебелот во вашата канцеларија. Не треба само да биде комфорен за Вас и вашата околина, туку мора да изгледа професионално, модерно и да биде наменет за секојдневна употреба. Мебелот треба да остави силен впечаток на клиентите.

Доколку вашата компанија е единствена, можете да вметнете прилагодлив мебел за вашиот работен простор, а со своето лого да го покажете својот корпоративен идентитет.

Во канцелариите е неопходен простор за складирање, бидејќи во спротивно вашиот простор ќе остави погрешен впечаток кај клиентите. Канцелариите без простор за складирање изгледаат науредно. Исправен систем на датотеки или ормар ќе помогне да се одржи професионалниот и организиран изглед. Бидете сигурни дека имате простор кој истотака може да се користи и за приватни состаноци.

MistakestoAvoidContent

Осветлувањето е особено важно во секоја канцеларија, бидејќи ви овозможува добро да работите и може да создаде атмосфера која ќе ги инспирира клиентите и вработените. Создадете добра рамнотежа помеѓу дневното и вештачкото осветлување.

Работниот простор декорирајте го со убави слики, уметнички дела и растенија. Добро дизајнираното лого на компанијата поставено на добро место, може да ја преобрази едноличната канцеларија во интересен и жив работен простор.

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување