Steelcase Inc. објави купување на Orangebox Group Limited, британски дизајнер и производител на мебел за флексибилни работни места, најновиот во проширување на иновативни производи дизајнирани за нови начини на деловна соработка. Оваа аквизиција гарантира дека Steelcase го забрзува развојот на иновативни производи во Европа и во светот, а со тоа ја гарантира понудата на Delight со поширок асортиман на уникатен мебел наменет за поттикнување соработка на работното место.

Роден во 2002 година, во селото Хенгоед, Јужен Велс, Orangebox создаде концепт наречен “Smartworking” решенија дизајнирани да поттикнат соработка и промени во културата, со истовремено подобрување на ефикасноста. Портфолиото на компанијата нуди избор на дизајн и различни функции со високи перформанси на традиционалните седишта, патентирани архитектонски потсистеми за визуелни и акустични решенија за приватност и високопродуктивни поставки за соработка – а сето тоа се базира на длабока студија за тоа како луѓето треба да се фокусираат на технологијата.

“Нашите производи им овозможуваат на организациите да работат на нови, колаборативни начини и можат да помогнат во трансформирање на културата и ефикасноста на организацијата”, вели Mino Vernaschi, директор на Orangebox. “Мојот сон беше Orangebox да стана светски бренд, а сега со Steelcase тоа и ќе се случи. Нашите култури се толку слични и ние сме возбудени што ќе станеме дел од семејството Steelcase. ”

За Orangebox

Orangebox дизајнира и произведува иновативен канцелариски мебел. Компанијата се фокусира на континуирано истражување и иновации во бизнисот за да го разбере светот на работа каде и да се одвива. Тоа им дава увид во креирањето на производи и решенија прилагодени на потребите на клиентите. Основана во 2002 година, компанијата започна со дизајнирање мебел за седење, но брзо се прошири и понуди “Smartworking” решенија – Високо-ефикасен, добро дизајниран мебел кој им овозможува на луѓето да работат на заеднички и поефективен начин, достапен во понудата на Delight!

Delight Office Solution

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување