Дали мислите дека вашата канцеларија е здодевна? Додајте малку боја – тоа може да ја подобри вашата продуктивност и доживувањето на сопственото работно место.

Ако декор во вашата канцеларија вклучува многу темни нијанси, сиви или здодевни тонови, тоа може да влијае на продуктивноста на вашите вработени. Во статија од списанието Entrepreneur се прикажуваат резултатите од едно неодамнешно истражување за тоа како канцелариските бои можат директно да влијаат на квалитетот на работата на персоналот. Еве неколку совети како да додадете малку боја на вашиот работен простор:

1.Означете ги деталите

Додавањето детали во боја е одличен начин да се подигне изгледот на обична канцеларија. Од прегради на масите до канцелариски столици, додавањето на бои драматично ќе го промени било кој простор. Steelcase Series 1 столиците ви овозможуваат да изберете помеѓу различни бои и додатоци. Во комбинација со бели ѕидови и светли подови, шарени детали ќе ја направат просторијата попространа и весела.

Персонализирајте го вашиот стол според вашите сопствени преференции:

: https://www.delightoffice.mk/p/канцелариски-мебел/канцелариски-столици/steelcase-series-1/

Лесно и практично решение во отворената канцеларија може да се постигне со Divisio Frameless Screen без рамка со мазни визуелни граници во работната станица, создавајќи топла и пријатна атмосфера во исто време. Пригоден помошен пат кој им овозможува на вработените да го персонализираат работното место и да додадат дополнителна свежина на канцеларискиот простор.

2.Променете го подот

Стариот и излитен тепих можат да го уништат изгледот на секоја просторија, а што е постар тоа полошо за вашата канцеларија. Одлучете се да го модернизирате вашето работно место со модуларни подни облоги кои можат да се наредат како што ви одговара и да ви донесат возбудлив и креативен простор. Interface подните облоги се совршен начин за освежување на изгледот на застарените простории. Широката палета на системи за подни облоги овозможува избор на флексибилни и функционални опции кои одговараат на естетиката на секој животен стил.

Ако тепихот не е вистинското решение за вашиот простор, размислете за винилските плочи како алтернатива. Овие плочи се достапни во безброј бои и стилови, а винилот е познат по издржливост и свеж долгорочен изглед со мала грижа.

Внесете убавина и иновативност со функционалност, во вашата канцеларија

: https://www.delightoffice.mk/подни-облоги/

3.Земете ја предвид психологијата

Според психолозите, бојата може да има директно влијание врз луѓето. Може дури и да влијае врз концентрацијата и расположението. Ако вашата канцеларија е еднолочна, додадете малку жолти и зелени бои за да го зголемите вашето позитивно расположение и да го направите просторот навидум поголем и посовремен. Комбинацијата на сиви и бели нијанси е погодна за модерни и чисти простори, а сините и виолетови нијанси ја поттикнуваат концентрацијата и затоа се идеални за

Бојата исто така може да се користи за разделување на области во зависност од нивната намена. Многу канцеларии решаваат да воведат “простори за релаксација” и “полнење на батериите”, а изборот е овие простори да бидат со мирни, бледи бои, за разлика од светли обоени подрачја за да се поттикне креативноста, можете да им помогнете на вашите вработени да се преселат од еден дел од работниот ден во друг .

Izvor: https://www.duraflor.com/practical_design/forget-boring-think-bright-office/

Autor: Duraflor.com