Многу од денешните работни места се организирани како отворени канцеларии за поттикнување на соработката. Овој тип на дизајн е многу ефикасен, но во ков тип на канцеларии не постои баланс помеѓу интеракцијата и приватноста. За жал, овој проблем ја достигна критичната точка во многу канцеларии, што се одразува на креативноста, продуктивноста и ангажирањето на вработените. Затоа дизајнот во согласност со акустичниот комфор e поважен од кога било досега.

Речиси 50% од луѓето кои работат во целосно отворена канцеларија се незадоволни од недостаток на приватност при работа.

Акустичниот комфор е клучот во канцеларијата. Акустичната преграда Divisio нуди висок коефициент на апсорпција на звукот – дури 0,7. Таа обезбедува приватност и ја поддржува  благосостојба на работниците во канцелариите од отворениот план. Овие прегради во Delight се достапни во широк спектар на ткаенини, овозможувајќи ви пресонализација преку текстури и бои.

Заоблените агли и специјално дизајнираниот zipper е достапен во 7 бои и буди чувство на топлина. Акустичната преграда Divisio се состои од 3 материјали – пластика, челик и ткаенина. Ткаенината е зашиена на специфичен начин, така што преградите се произведуваат без лепак,овозможувајќи лесно   расклопување. Сите составни компоненти на преградата се рециклираат.

Извор:: https://www.steelcase.com/eu-en/products/acoustic-solutions/divisio-acoustic-screen/

Aвтор: Steelcase.com

For a better day @ work!
Пријавете се на
Delightful News
и
дознајте ги најновите канцелариски
трендови и решенија

Билтен зачленување